Kan dat, een koolhydraatarme quiche? Jazeker! En deze is ook nog eens goed gevuld met ham, champignons, prei, kaas en roomkaas. Krijg jij ook al zin om deze quiche klaar te maken? Laten we beginnen!
Koolhydraatarme quiche recept
Een heerlijke quiche met gedroogde ham, champignons, prei, roomkaas en gesmolten kaas. Je vraagt je misschien af hoe het kan dat deze quiche koolhydraatarm is. Dit komt omdat wij amandelmeel van Sukrin hebben gebruikt. Deze is een stuk lager in koolhydraten dan reguliere amandelmeel. Daarnaast gebruiken we de koolhydraatarme gedroogde ham van Protislank. Op deze manier kun je toch genieten van een heerlijke quiche binnen een koolhydraatarme levensstijl.
Volg jij het Protislank koolhdyraatarme dieet? Dan is dit recept toegestaan vanaf fase 2. Zonder de kaas kun je ook al in fase 1 van dit recept genieten!
In slechts een dik half uur heb je alles voor deze quiche voorbereid. Dan moet je eventjes geduld hebben, want de quiche moet ongeveer 40 minuten in de oven. We raden aan om tussendoor even te kijken in de oven aangezien elke oven anders is!
Voedingswaarden per punt (uitgaande van 10 punten)
- Energie: 268 kcal
- Vet: 16,2 gram
- Eiwitten: 21,9 gram
- Koolhydraten: 6,3 gram
- Waarvan suikers: 4,5 gram
- Vezels: 4,4 gram
Koolhydraatarme quiche met ham, champignons, prei en kaas
Benodigdheden
- Oven
- Taart- of quichevorm
Ingrediënten
Voor de bodem
- 220 gram Sukrin Amandelmeel
- 1 ei
- 55 gram roomboter - gesmolten
- peper en zout
Voor de vulling
- 3 porties gedroogde ham
- 1 ui
- 250 gram kastanjechampignons
- 500 gram prei
- 6 middelgrote eieren
- 200 gram roomkaas light tuinkruiden
- 50 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng goed.
- Druk het deeg op de bodem en langs de zijkanten van een taart- of quichevorm
- Bak de bodem 12 tot 15 minuten in de oven. De korts kan tijdens het bakken een klein beetje omhoog komen, maar zal tijdens het afkoelen weer naar beneden zakken.
- Laat de bodem afkoelen voordat je de vulling toevoegt. Zet de oven nu op 195-200 graden (voor de vulling van de quiche).
- Maak de vulling voor de quiche. Snipper één ui, snijd de champignons in plakjes en de prei in halve ringen.
- Verhit in een (hapjes)pan een eetlepel olijfolie en bak hierin de ui glazig. Wanneer de ui glazig is kan de prei worden toegevoegd. Bak de prei in 10 minuten gaar. Voeg na ongeveer 5 minuten ook de champignons toe. Als alle groenten gaar zijn, giet je het vocht wat uit de groenten is gekomen weg. Zet de groenten even weg.
- Meng in een grote kom de eieren, de kaas, de roomkaas en wat peper en zout door elkaar. Voeg, wanneer alles goed gemengd is, de groenten door het ei-roomkaasmengsel.
- Schenk het groentemengsel over de amandelbodem en bak de quiche gedurende 35 tot 45 minuten in de oven.